Vařené zeleninové čatní
60 min.
Ingredience
- 700gramůRajčata
- 340gramůCibule
- 500gramůJablka
- 250mililitrůOcet vinný
- 170gramůCukr krupice
- 85gramůHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve oloupeme a nakrájíme rajčata, jablka nakrájíme na kostičky a cibuli na plátky. V hrnci smícháme cibuli, rajčata, jablka, ocet, cukr, rozinky, sůl, hřebíček, zázvor a pepř. Směs vaříme na mírném plameni zhruba 45 minut.
- 2Nakonec čatní vložíme do předem omytých sklenic a uschováme na chladném a temném místě zhruba 2 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.