Vaření garnáti

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
105 mg
Vápník
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnáty omyjeme. Fenyklová semínka vložíme do sáčku z gázy, ponoříme do hrnce s patřičným množstvím osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme garnáty, povaříme 3-4 minuty a vyjmeme. Vyloupeme pouze ocásky a necháme jen krunýř v podobě šištičky na špičce ocásku. Odstraníme černé střívko.
  • 2
    Dáme do mísy omytou, osušenou a nasekanou petrželku, olej a špetku soli a vše rozšleháme. Zálivkou přelijeme uvařené garnáty na servírovací míse. Pokrm můžeme podávat horký nebo studený, ozdobený pokrájeným citronem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.