Vaření garnáti
30 min.
Ingredience
- 10gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1kilogramGarnát obecný
- 4litryVoda pitná
- 20gramůFenyklová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
105 mg
Vápník
30 mg
Postup přípravy
- 1Garnáty omyjeme. Fenyklová semínka vložíme do sáčku z gázy, ponoříme do hrnce s patřičným množstvím osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme garnáty, povaříme 3-4 minuty a vyjmeme. Vyloupeme pouze ocásky a necháme jen krunýř v podobě šištičky na špičce ocásku. Odstraníme černé střívko.
- 2Dáme do mísy omytou, osušenou a nasekanou petrželku, olej a špetku soli a vše rozšleháme. Zálivkou přelijeme uvařené garnáty na servírovací míse. Pokrm můžeme podávat horký nebo studený, ozdobený pokrájeným citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.