Vařený candát s hořčicovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 500gramůCandát obecný
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 2mililitryOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 750mililitrůVoda pitná
- Omáčka hořčicová [54420]
- 1kusCibule
- 40gramůCukr krupice
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 140gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěného candáta zbavíme kostí, oškrábeme a nakrájíme na porce. Vložíme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme překrojené oloupané cibule, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a sůl. Přivedeme k varu, odstavíme na okraj plotýnky a necháme 5 minut „táhnout“.
- 2Podáváme polité hořčicovou omáčkou.
- 4Omáčka hořčicová [54420]:
- 5V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.
- 6Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.