Vařený chřest s hořčicovým přelivem
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- Hořčičný přeliv
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceEstragon
- 1lžícePetržel - nať
- 6lžicVíno bílé
- 2lžíceOcet vinný
- 5kusůPepř bílý celý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceHořčice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Výhonky bílého chřestu uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření chřest necháme okapat. Chřest podáváme studený s hořčičným přelivem:
- 2Cibuli a bylinky nasekáme najemno. V kastrůlku smícháme víno s octem a do směsi vsypeme sekané bylinky, cibuli a kuličky pepře. Tuto směs vaříme na mírném plameni, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Potom kuličky pepře vybereme. V misce rozšleháme žloutky a rozmícháme v nich hořčici. Tuto směs mícháme na mírném plameni do zhoustnutí a potom do zhoustlé omáčky postupně vmícháme rozpuštěné máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.