Vařený chřest s hořčicovým přelivem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Výhonky bílého chřestu uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření chřest necháme okapat. Chřest podáváme studený s hořčičným přelivem:
  • 2
    Cibuli a bylinky nasekáme najemno. V kastrůlku smícháme víno s octem a do směsi vsypeme sekané bylinky, cibuli a kuličky pepře. Tuto směs vaříme na mírném plameni, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Potom kuličky pepře vybereme. V misce rozšleháme žloutky a rozmícháme v nich hořčici. Tuto směs mícháme na mírném plameni do zhoustnutí a potom do zhoustlé omáčky postupně vmícháme rozpuštěné máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.