Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou
35 min.
Ingredience
- 800gramůChřest bílý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme, vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme utěrkou.
- 2Připravený chřest upravíme na talířky a přelijeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme prohřáli citronovou šťávu a pepř.
- 3Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.