Vařený dresink
30 min.
Ingredience
- 1kusJablka
- 1kusCibule
- 500mililitrůMléko - podmáslí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1lžíceKari koření
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžíceVíno bílé
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceMajonéza
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve očistíme jablka a cibuli, jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na větší kousky.
- 2V hrnci vaříme zhruba 15 minut podmáslí, mléko, kari, cukr, víno a připravená jablka s cibulí.
- 3Po uvaření odstavíme, po vychladnutí přimícháme olej, ocet, majonézu a nakrájenou pažitku. Dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme důkladně vychladnout, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.