Vařený hovězí jazyk se zeleninou
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí jazyk
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a celer oškrábeme a omyjeme, cibuli oloupeme. Zeleninu nekrájíme.
- 2Hovězí jazyk omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Když jazyk začne měknout, přidáme do vody kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list.
- 3Měkký jazyk vyjmeme, na chvíli ho ponoříme do studené vody a pak z něj odstraníme kůži. Jazyk nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.