Vařený hovězí jazyk sterilovaný
165 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí jazyk
- 1lžičkaSůl
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůPetržel kořen
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
283 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, po chvíli přidáme k masu a uvaříme doměkka. Po vyjmutí zchladíme ponořením do studené vody. Jazyk oloupeme a rozdělíme do sklenic. Vývar scedíme a horkým zalijeme maso.
- 2Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.