Vařený humr

32 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1049 kcal
Bílkoviny
142 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
105 mg
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.
  • 2
    Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.
  • 3
    K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.