Vařený humr
32 min.
Ingredience
- 1kusHumr
- 4litryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 4,5lžičkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1049 kcal
Bílkoviny
142 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
105 mg
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.
- 2Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.
- 3K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.