Vařený kapr s bylinkovým máslem
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůMáslo bylinkové
- 600gramůKapr obecný
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
598 mg
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Do malého množství osolené vody nalijeme víno, přidáme kolečko citronu, kousek petrželky a přivedeme k varu. Vložíme omyté, osolené a citronovou šťávou pokapané porce kapra a zvolna je vaříme asi 15 minut.
- 2Měkké maso vyjmeme, upravíme na talíře a přelijeme je bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.