Vařený kapr s cibulovým máslem

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka. Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku. Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.