Vařený kapr s cibulovým máslem
65 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý celý
- 0,25lžičkaNové koření celé
- 600gramůKapr obecný
- 0,5kusCeler bulvový
- Cibulové máslo
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka. Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku. Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.