Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.
  • 2
    Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
  • 3
    Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.