Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.
65 min.
Ingredience
- 1kusBadyán
- 100gramůCibule
- 300gramůŠvestky
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 3gramyČesnek
- 4gramyZázvor celý
- 20mililitrůOlej chilli
- 300mililitrůVývar rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyPepř černý celý
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.
- 2Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
- 3Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.