Vařený krupicový nákyp

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí.
  • 2
    120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.