Vařený krupicový nákyp
70 min.
Ingredience
- 300gramůPšeničná krupice
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůCukr krupice
- 130gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí.
- 2120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.