Vařený květák s máslem a strouhankou
25 min.
Ingredience
- 1200gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
- 150gramůStrouhanka
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka.
- 2Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle osmaženou strouhankou.
- 3Nakonec každou porci přelijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák s máslem a strouhankou
Vařený květák s máslem a strouhankou je dietnější variantou pokrmu. Je lehký a vyvážený a i když obsahuje máslo, můžete si na něm pochutnat bez větších výčitek svědomí.