Vařený květák se sójovými kostkami
60 min.

Ingredience
- 600gramůKvěták
- 40kostekSójové kostky
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sójové kostky zalijeme vroucím vývarem a pokud se všechen vsákne, dolijeme tolik, aby maso bylo pod hladinou. Necháme do druhého dne odležet.
- 2V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, sójové kostky i s tekutinou a vše dusíme 15-20 minut.
- 3Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na růžičky a přidáme k měkkému sójovému masu. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a zamícháme. Pokrm podle chuti osolíme a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.