Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
30 min.
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku. Máslo v rendlíčku rozpustíme.
- 2Měkký květák necháme řádně okapat, rozložíme na talíře, sypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou mi sice přijde jako úplně obyčejné jídlo, ale pro někoho, kdo chce vařit dietně je to jedna z variant, po které opravdu moc nepřibere. Je zde sice máslo, ale nemusíte si ho na květák dávat příliš.