Vařený květák sypaný smaženou strouhankou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku. Máslo v rendlíčku rozpustíme.
  • 2
    Měkký květák necháme řádně okapat, rozložíme na talíře, sypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou mi sice přijde jako úplně obyčejné jídlo, ale pro někoho, kdo chce vařit dietně je to jedna z variant, po které opravdu moc nepřibere. Je zde sice máslo, ale nemusíte si ho na květák dávat příliš.