Vařený tuřín na polský způsob
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTuřín
- 150gramůMáslo čerstvé
- 60gramůStrouhanka
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmažíme dozlatova strouhanku.
- 2Oloupaný a omytý tuřín pokrájíme na hranolky o síle 1,5 - 2 cm. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 30 minut. Poté tuřín scedíme, porce upravíme na talíře, polijeme máslem se strouhankou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.