Vařený zubatec
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusZubatec obecný
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 8kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zubatce ponoříme na několik minut do teplé vody, aby se nám lépe očistili šupiny. Rybu očistíme, vykucháme a omyjeme.
- 2Do hrnce s vodou si dáme celou očištěnou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, celého zubatce a hrnec zakryjeme pokličkou.
- 3Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu.
- 4Uvařeného zubatce opatrně vyjmeme z vody a položíme na servírovací mísu, kde ho opepříme, polijeme zbytkem olivového oleje,
- 5obložíme plátky citronu a růžičkami vařeného květáku.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.