Vařený zubatec

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zubatce ponoříme na několik minut do teplé vody, aby se nám lépe očistili šupiny. Rybu očistíme, vykucháme a omyjeme.
  • 2
    Do hrnce s vodou si dáme celou očištěnou cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, celého zubatce a hrnec zakryjeme pokličkou.
  • 3
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu.
  • 4
    Uvařeného zubatce opatrně vyjmeme z vody a položíme na servírovací mísu, kde ho opepříme, polijeme zbytkem olivového oleje,
  • 5
    obložíme plátky citronu a růžičkami vařeného květáku.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.