Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě
40 min.
Ingredience
- 400gramůLosos - filety
- 1kusSalát Rosso
- 1kusSalát Lollo Biondo
- 1kusČekanka
- 2plátkyChléb toastový
- 1lžičkaSýr Parmezán
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusSalát kadeřavý
- 4kusyRajčata Cherry
- Dresink
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5decilitrVíno bílé
- 0,2decilitrOcet vinný
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.
- 2Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.
- 3Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.
- 4Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.