Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.
  • 2
    Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.
  • 3
    Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.
  • 4
    Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.