Vdolečky s borůvkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Borůvky pak krátce povaříme v hrnci s 1 dl vody a lžící cukru.
  • 2
    V misce rozpustíme v mléku 3 lžičky krupicového cukru, přidáme droždí a necháme vykynout kvásek.
  • 3
    Ve větší míse utřeme moučkový cukr s máslem a žloutky, přidáme kvásek a mouku, vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
  • 4
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, vyválíme na 1 cm silný plát a vykrájíme z něj menší vdolečky, které rozložíme na pomoučenou plochu a necháme ještě 10 minut kynout.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej a na něm vdolečky smažíme z obou stran dozlatova.
  • 6
    Upečené vdolečky potřeme borůvkami, posypeme nastrouhaným tvarohem, mírně polijeme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.