Vdolečky s borůvkami
60 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžičkyCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 450gramůMouka polohrubá
- 0,5litrBorůvky
- 50gramůTvaroh tvrdý
- 120gramůZakysaná smetana
- 1decilitrVoda pitná
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Borůvky pak krátce povaříme v hrnci s 1 dl vody a lžící cukru.
- 2V misce rozpustíme v mléku 3 lžičky krupicového cukru, přidáme droždí a necháme vykynout kvásek.
- 3Ve větší míse utřeme moučkový cukr s máslem a žloutky, přidáme kvásek a mouku, vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
- 4Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, vyválíme na 1 cm silný plát a vykrájíme z něj menší vdolečky, které rozložíme na pomoučenou plochu a necháme ještě 10 minut kynout.
- 5V pánvi rozpálíme olej a na něm vdolečky smažíme z obou stran dozlatova.
- 6Upečené vdolečky potřeme borůvkami, posypeme nastrouhaným tvarohem, mírně polijeme zakysanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.