Vdolky s tvarohovou nádivkou
40 min.
Ingredience
- Na kvásek
- 100mililitrůMléko polotučné
- 42gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 500lžičekMouka polohrubá
- Na nádivku
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCukr krupice
- Na ozdobu
- 100gramůMarmeláda višňová
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKakao instantní - Granko
- Na smažení
- 150mililitrůOlej rostlinný
- Na těsto
- 500gramůMouka polohrubá
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 100mililitrůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Droždí v misce utřeme s cukrem, přidáme mouku, vlažné mléko, umícháme a necháme na teple vykynout.
- 2Do mísy prosejeme mouku, sůl a cukr, ve vlahém mléce rozmíchané vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout.
- 3Tvarohovou nádivku připravíme zpracováním všech surovin ve šlehači.
- 4Z vykynutého těsta tvarujeme vdolky, které na horkém oleji smažíme z obou stran dozlatova.
- 5Usmažené vdolky necháme na ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme potřené marmeládou, tvarohovou náplní, ozdobíme lžící ušlehané smetany a posypeme lžičkou granka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.