Vdolky s tvarohovou nádivkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na kvásek
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 42gramůDroždí
    • 1lžíceCukr krupice
    • 500lžičekMouka polohrubá
  • Na nádivku
  • Na ozdobu
    • 100gramůMarmeláda višňová
    • 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceKakao instantní - Granko
  • Na smažení
    • 150mililitrůOlej rostlinný
  • Na těsto
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí v misce utřeme s cukrem, přidáme mouku, vlažné mléko, umícháme a necháme na teple vykynout.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, sůl a cukr, ve vlahém mléce rozmíchané vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout.
  • 3
    Tvarohovou nádivku připravíme zpracováním všech surovin ve šlehači.
  • 4
    Z vykynutého těsta tvarujeme vdolky, které na horkém oleji smažíme z obou stran dozlatova.
  • 5
    Usmažené vdolky necháme na ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme potřené marmeládou, tvarohovou náplní, ozdobíme lžící ušlehané smetany a posypeme lžičkou granka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.