Vdolky z bramborového těsta

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a v horké vodě je uvaříme ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
  • 2
    V mísce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící krystalového cukru na kaši, zalijeme ji vlažným mlékem, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout.
  • 3
    Ve větší míse z nastrouhaných brambor, polohrubé a zbylé hladké mouky, vajíčka, zbylého krystalového cukru, soli a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme malé bochánky.
  • 4
    Bochánky rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme je ještě asi 10 minut kynout. Pak je potřeme Herou a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečené ještě horké bramborové vdolky ihned ještě jednou potřeme Herou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Vdolky z bramborového těsta
Starodávné lidové recepty mají své kouzlo, vdolky znám už několik let. Brambory dodají těstu vláčnost a kyprost. S těstem se dobře pracuje a vdolky jsou moc dobré. Jen jsem přidala trošku strouhané citronové kůry a potírala jsem máslem, aby byly voňavější. Doporučuju 😁