Veganské fondue s bagetkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky.
  • 2
    Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue.
  • 3
    Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem.
  • 5
    Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.