Veganské fondue s bagetkou
40 min.
Ingredience
- 50gramůKvasnicové vločky
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePotravinářský škrob
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůVíno bílé veganské
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžíceMandlové pyré
- 100mililitrůOlej řepkový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyBageta
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi nasucho opékáme kvasnicové vločky asi 1 minutu, potom je ihned vyjmeme do mističky.
- 2Oloupaný stroužek česneku přepůlíme a potřeme jím vnitřek nádoby na fondue.
- 3Potravinářský škrob rozmícháme s trochou studené vody dohladka.
- 4V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar spolu s kvasnicovými vločkami, vínem, hořčicí, mandlovým pyré, olejem a prolisovaným česnekem. Vmícháme škrob a vaříme, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme špetkou muškátového oříšku, cukrem, solí a pepřem.
- 5Fondue potom přelijeme do připravené nádoby a přeneseme na stůl. Na talíři podáváme na kostky nakrájenou čerstvou bagetu. (Kostky bagety krájíme větší, lépe se dají napíchnout na fondue jehly).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.