Veganský Waldorfský salát

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
21 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veganská majonéza [61086]:
  • 2
    Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.
  • 3
    Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Před použitím uchováme v chladničce.
  • 5
    Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.
  • 6
    Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.
  • 7
    Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.
  • 8
    Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.