Veganský Waldorfský salát
20 min.
Ingredience
- Salát
- 4kusyJablka
- 1kusCeler bulvový
- 1lžičkaSirup rýžový
- 4kusyDatle sušené
- 1špetkaPepř cayenský
- 5lžicMajonéza veganská
- 50gramůOřechy vlašské
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- Veganská majonéza [61086]
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaHořčice plnotučná
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůMléko sójové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
21 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Veganská majonéza [61086]:
- 2Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.
- 3Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Před použitím uchováme v chladničce.
- 5Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.
- 6Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.
- 7Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.
- 8Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.