Vejce benedikt
30 min.
Ingredience
- 100gramůChřest bílý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4krajíceChléb konzumní
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
565 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme si vodu v napařovacím hrnci a na páře dvě minuty doměkka vaříme chřest. Vedle mezitím můžeme rozehřát máslo. Do mixéru vyklepneme jedno vajíčko, zalijeme citronovou šťávou a přidáme sůl s pepřem. Rozmixujeme a přidáme máslo a smetanu. Velmi krátce opět pomixujeme a poté dáme do tepla.
- 2Do trouby či topinkovače dáme opéct chléb. Poté na něj dáme plátek šunky a chřest. Do pánve s rozpáleným olejem vyklepneme vejce a usmažíme volské oko. Bílek musí ztuhnout, žloutek zůstat tvrdý.
- 3Na závěr usadíme volské oko na chléb se šunkou a chřestem a lehce polejeme směsí z mixéru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.