Vejce benedikt

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
565 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme si vodu v napařovacím hrnci a na páře dvě minuty doměkka vaříme chřest. Vedle mezitím můžeme rozehřát máslo. Do mixéru vyklepneme jedno vajíčko, zalijeme citronovou šťávou a přidáme sůl s pepřem. Rozmixujeme a přidáme máslo a smetanu. Velmi krátce opět pomixujeme a poté dáme do tepla.
  • 2
    Do trouby či topinkovače dáme opéct chléb. Poté na něj dáme plátek šunky a chřest. Do pánve s rozpáleným olejem vyklepneme vejce a usmažíme volské oko. Bílek musí ztuhnout, žloutek zůstat tvrdý.
  • 3
    Na závěr usadíme volské oko na chléb se šunkou a chřestem a lehce polejeme směsí z mixéru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.