Vejce do skleničky

15 min.
Evropa
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
80 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vařící vodou ponoříme vejce, musí mít pokojovou teplotu. Rozbití skořápky při vkládání vejce do vody zabráníme použijeme-li na vejce lžíci, popřípadě přidáme do vody ocet a zmírníme oheň. Vejce vaříme asi 5 minut, záleží na velikosti vajec. Asi po 5 minutách vejce vytáhneme a vychladíme pod studenou vodou, ale jenom abychom je udrželi v ruce. Uvařené a zchlazené vejce ze skořápky lžičkou vydlabeme do připravené skleničky, rozsekáme, osolíme a opepříme. Při vyškrabování vejce ze skořápky musíme dávat pozor, aby se nám kousky skořápky nedostali do vejce ve skleničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.