Vejce dobře naložená
40 min.
Ingredience
- 12kusůBobkový list
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 12kusůVejce slepičí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,25litrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
432 mg
Cukr
939 mg
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařená vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem a dáme do velké sklenice.
- 2Ocet a koření svaříme ve vodě a necháme vychladnout. Zalijeme připravená vejce a sklenici uzavřeme.
- 3Když po několika dnech vejce ztmavnou, vyjmeme je a nakrájíme podélně na poloviny.
- 4Podáváme s hořčicí a pečenými plackami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.