Vejce Meyerber
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůLedvinky jehněčí
- 20gramůLanýž
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
140 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.
- 2Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.
- 3Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.
- 4Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.
- 5Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Vejce Meyerber
Musíme vyzkoušet 😉