Vejce Meyerber

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
140 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.
  • 3
    Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.
  • 4
    Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Vejce Meyerber
Musíme vyzkoušet 😉