Vejce Mimóza

32 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
64 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a podélně rozkrojíme.
  • 2
    Vyjmeme žloutky, polovinu jich nastrouháme a smícháme s hustou majonézou. Osolíme a přidáme citronovou šťávu.
  • 3
    Směsí naplníme půlky bílků a náplní dolů je srovnáme na mísu vyloženou listy salátu. Pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Zbylé žloutky nastrouháme a posypeme jimi bílé půlky vajec. Zdobíme petrželkou a dílky rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.