Vejce na kopřivách
25 min.
Ingredience
- 300gramůKopřiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na jaře z mladých kopřiv otrháme lístky a umyjeme je. Listy kopřiv spaříme v horké vodě, scedíme a necháme odkapat.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, rozložíme na něj lístky kopřiv, krátce orestujeme a přidáme vajíčka. Osolíme podle chuti, opepříme a necháme bílky krátce zatuhnout, nejlépe pod pokličkou.
- 3Tuto jarní omeletu podáváme ihned teplou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.