Vejce nakyselo
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 8kusůVejce slepičí
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,5šálekOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
65 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Osolenou a okyselenou vodu přivedeme do varu. Vkládáme do ní jedno vejce po druhém, předem rozklepnuté do šálku. Pokud se bílek rozběhne, shrneme jej vidličkou ke žloutku. Vaříme asi 3-4 minuty.
- 2Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
- 3Polovinu vody odlijeme a do zbylé přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Vložíme zpět vejce a přidáme jemně nasekaný kopr. Dále již nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.