Vejce nakyselo

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
65 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou a okyselenou vodu přivedeme do varu. Vkládáme do ní jedno vejce po druhém, předem rozklepnuté do šálku. Pokud se bílek rozběhne, shrneme jej vidličkou ke žloutku. Vaříme asi 3-4 minuty.
  • 2
    Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
  • 3
    Polovinu vody odlijeme a do zbylé přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Vložíme zpět vejce a přidáme jemně nasekaný kopr. Dále již nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.