Vejce pečená s růžičkovou kapustou
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 500gramůKapusta růžičková
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme kapustičky ve slané vodě doměkka.
- 2Pak slijeme a necháme okapat.
- 3Vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní kapustičky. Vyhloubíme mezi nimi důlky a do nich vklepneme vejce. Osolíme, bílky opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby. Krátce zapečeme, posypeme strouhaným sýrem a opět krátce zapečeme, až se nám sýr roztaví a žloutky by měly být polotekuté.
- 4Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.