Vejce plněná játrovou pomazánkou
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra kuřecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
387 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytá játra podusíme na másle a prolisujeme.
- 2Máslo utřeme do pěny, přidáme uvařené, prolisované žloutky, sůl, pepř, prolisovaná játra a podle potřeby smetanu. Vše dobře promícháme.
- 3Půlky natvrdo uvařených vajec, z kterých jsme vyndali žloutky, naplníme pomazánkou pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou.
- 4Naplněná vejce položíme na opečené topinky a ozdobíme proužky papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.