Vejce plněná krémem ze sardinek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
737 mg
Cukr
486 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
  • 2
    Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.
  • 3
    Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.
  • 4
    Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.