Vejce plněná krémem ze sardinek
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1baleníSardinky v oleji
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
737 mg
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
- 2Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.
- 3Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.
- 4Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.