Vejce plněná krémovým sýrem
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1,2litryVoda pitná
- 60gramůSýr krémový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 20gramůMajonéza
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1,5lžičkySardelová pasta
- 1,5lžícePažitka
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 100gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
706 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a přepůlíme podélným řezem. Pažitku nakrájíme najemno. Středové listy salátu rozebereme, opláchneme a osušíme.
- 2V misce utřeme žloutky z uvařených vajec se sardelovou pastou, hořčicí a krémovým sýrem. Ke směsi přimícháme majonézu a pažitku. Směs osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Po řádném promíchání plníme sýrovou směsí uvařené bílky a urovnáme je na lístky salátu. Před podáváním zdobíme podle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.