Vejce plněná lososovou pomazánkou
30 min.
Ingredience
- 100gramůLosos uzený
- 0,5kusSalát ledový
- 1hrstPetržel - nať
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžíceMajolka
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
391 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, rozřízneme podélně a vyjmeme žloutky. Dáme je do mísy, přidáme máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše rozmixujeme. Touto pomazánkou pak naplníme vejce.
- 2Na talíř dáme omyté a osušené listy salátu, které pokapeme zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru.
- 3Položíme vejce na listy a zbylým lososem dozdobíme. Poté vejce polijeme směsí majolky a kysané smetany.
- 4Posypeme nakrájenou petrželovou naťí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.