Vejce plněná sardinkovou pěnou
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSardinky v oleji
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3mililitryKandovaná citronová kůra
- 1kusPaprika zelená
- 40gramůSalát hlávkový
- 2kusyKapie
- 1kusOkurka salátová
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce ve vroucí vodě povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Seřízneme vršky, malou lžičkou vydlabeme žloutky, spolu se sardinkami, na kousky nakrájeným máslem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou paprikou je rozšleháme na hladkou pěnu. Tu umístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme uvařené bílky. Uříznuté špičky potřeme zbylou pěnou a nalepíme je na vršek naplněných vajec.
- 2Vejce spolu s listy hlávkového salátu, nakrájenou kapií a pokrájenými okurkami aranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, následně podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.