Vejce plněná žampiony
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
756 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme žloutky.
- 2Podušené žampiony drobně nasekáme, vmícháme prolisované žloutky, sůl, pepř a vše dobře zamícháme.
- 3Vzniklou směsí naplníme půlky vajec, urovnáme je do zapékací mísy a přelijeme bešamelem z mléka, mouky a slaniny. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme kousky másla. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.