Vejce po marocku
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOlej stolní
- 4kusyVejce slepičí
- 3plátkySýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na nudličky nakrájíme papriku a na oleji lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až cibule zesklovatí.
- 2Na pánev rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a nemícháme.
- 3Nakonec poklademe plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 10. 2015
Vejce po marocku
Vejce po marocku jsou chuťově výtečná. Jen se mi při vaření trošku roztekla, protože mi po zelenině sklouzla na stranu. Ale myslím, že to na chuti rozhodně nic nezměnilo. Takže recept doporučuji a dávám pět hvězdiček.