Vejce s houbovou nádivkou
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusPetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSardelová pasta
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
816 mg
Cukr
770 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem.
- 2Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 3Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Vejce s houbovou nádivkou
Nabídněte tato vejce své návštěvě a budete hostitelem či hostitelkou roku. Jsou chuťově báječná.