Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem

23 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozšleháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou šalotkou a vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl, čerstvý špenát a na tenké nudličky nakrájený fenykl. Vše dobře promícháme, necháme zaležet.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme třetinu vody, přidáme ocet a povaříme. Vejce rozklepneme do šálku a jedno za druhým vpustíme do vody. Vaříme asi 2 minuty, až bílky ztuhnou, potom je vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř.
  • 3
    Na talíře klademe na plátky nakrájeného uzeného lososa a špenátovo-fenyklový salát, na který posadíme ztracené vejce. Podáváme s bagetou rozkrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.