Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem
23 min.
Ingredience
- 2šálkyŠpenát listový čerstvý
- 1kusŠalotka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet vinný
- 120gramůLosos uzený
- 1kusBageta
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozšleháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou šalotkou a vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl, čerstvý špenát a na tenké nudličky nakrájený fenykl. Vše dobře promícháme, necháme zaležet.
- 2Do kastrolu vlijeme třetinu vody, přidáme ocet a povaříme. Vejce rozklepneme do šálku a jedno za druhým vpustíme do vody. Vaříme asi 2 minuty, až bílky ztuhnou, potom je vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř.
- 3Na talíře klademe na plátky nakrájeného uzeného lososa a špenátovo-fenyklový salát, na který posadíme ztracené vejce. Podáváme s bagetou rozkrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.