Vejce s paštikou
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůPaštika játrová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaChilli koření mleté
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMandle
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
610 mg
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme.
- 2Do misky prolisujeme játrovou paštiku, přidáme máslo, půl lžičky soli, špetku chilli koření a vše metlou utřeme dohladka.
- 3Tuto směs navršíme trubičkou ozdobně na vejce.
- 4Oloupané mandle nasekáme nahrubo a se 0,5 lžičkou soli dorůžova upražíme na suché pánvi. Vejce jimi pak posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.