Vejce s rajčaty a tuňákem
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 5kusůRajčata
- 2kusyCibule červená
- 150gramůTuňák v oleji
- 1kusSalát hlávkový
- Na zálivku
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.
- 2Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Vejce s rajčaty a tuňákem
Moc pěkná fotka😍
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Vejce s rajčaty a tuňákem
Bomba, moc chutnalo. Snadné, rychlé. Kombinace chutí na výbornou. Určitě palec nahoru 😋