Vejce s řeřichovou majonézou
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 12kusůVejce slepičí
- 2lžíceŘeřicha
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMeduňka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 100gramůHellmann's Majonéza originál
- 3špetkySůl mořská
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 12kusůOlivy nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
101 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo.
- 2Mezitím omyjeme snítky bylinek: řeřichu, petrželku, meduňku, kopr. Řeřichu nakrájíme nadrobno. Z ostatních bylinek otrháme drobné lístky a odložíme je na ozdobu. Zelené olivy s papričkou rozkrájíme na poloviny.
- 3Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky a vyšleháme je dohladka s majonézou Hellmans, mořskou solí, citronovou šťávou a bílým pepřem.
- 4Do vyšlehané majonézy zamícháme řeřichu, dáme ji do cukrářského sáčku a směsí ozdobně naplníme půlky vajec. Ozdobíme je snítkami bylinek, olivami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.