Vejce s rýží po portugalsku
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 8kusůVejce slepičí
- 1šálekKečup
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme spařenou rýži a mícháme, až oschne. Potom přidáme mletou papriku, přilijeme vroucí osolenou vodu a rýži dusíme doměkka.
- 2Vejce uvaříme nahniličko a oloupeme.
- 3Na talíře upravíme dušenou rýži, položíme na ni vejce a přelijeme ohřátým kečupem, zředěným trochou vody a ochuceným solí, citronovou šťávou a cukrem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.