Vejce sázená po maďarsku
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
581 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřáté máslo v ohnivzdorné míse rozložíme kolečka cibule, osmahneme je a posypeme mletou paprikou.
- 2Na cibuli vyklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly celé, osolíme a zapečeme. Během zapékání pokropíme vejce hustou smetanou a posypeme je nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.