Vejce se slaninou
8 min.
Ingredience
- 100gramůVepřový bok uzený
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
80 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.
- 2Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.
- 3Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2015
Vejce se slaninou
Báječná vejce, voňavoučká slaninka, nejlepší snídaně na světě. Když ji přinesete své milé až do postele, určitě se na vás bude usmívat celý den.