Vejce se slaninou

8 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
80 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.
  • 2
    Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.
  • 3
    Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2015
Vejce se slaninou
Báječná vejce, voňavoučká slaninka, nejlepší snídaně na světě. Když ji přinesete své milé až do postele, určitě se na vás bude usmívat celý den.