Vejce se špenátem a sýrem
15 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 20gramůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,13litrSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
709 mg
Postup přípravy
- 1Kokotky vymastíme a vyložíme uvařenými listy špenátu.
- 2Vejce rozkvedláme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na listy.
- 3V mírně vyhřáté troubě necháme částečně zapéci asi 5 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
- 4Podáváme vyklopené z kokotek s banketním pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.