Vejce se šunkou a křenovým krémem
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 120gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusSalát hlávkový
- Na krém
- 3lžíceMajonéza
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceKřen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
935 mg
Cukr
560 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, křen jemně nastrouháme, šunku a sýr nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Na talíře položíme listy salátu, na ně navrstvíme bramborový salát a do něj vtiskneme 2 podélně rozkrojené půlky vejce na 1 talíř. Na vejce navrstvíme křenový krém, posypeme šunkou a sýrem.
- 3Krém připravíme ušleháním smetany s majonézou, přimícháme strouhaný křen, pepř a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.