Vejce se sýrem v kokotkách

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
392 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na mírném ohni ohřejeme mléko, přidáme máslo, nastrouhaný sýr a za stálého míchání rozvaříme. Poté odstavíme z ohně.
  • 2
    Do směsi přimícháme rozšlehaná vejce,sůl.
  • 3
    Směs vkládáme do zapékacích misek, které jsme předtím vymazali tuhým máslem.
  • 4
    Naplněné misky pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 10 minut. V případě, že si nejsme jisti, píchneme párátkem do středu a přesvědčíme se, zda je směs tuhá.
  • 5
    Takto hotový předkrm podáváme v zapékacích miskách, které ozdobíme půlkou rajčete a troškou petrželové natě.
  • 6
    Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.